Vi håller Hässleholm Rent

Nu är det äntligen dags för årets Vi Håller Rent-kampanj!

Varje vår deltar Hässleholms kommun i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp – både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. 2017 deltog 755 934 hjältar runt om i landet!

I Hässleholms kommun deltog 52 stycken förskolor, skolor, föreningar, organisationer, företetag och pivatpersoner i Vi Håller Rent-kampanjen 2017. Totalt hade vi 3055 miljöhjältar som såg till att kommunen blev finare och betydligt renare. Bra jobbat! Men, vi kan bli fler, många fler! 54 förskolor och 28 grundskolor med över 8000 barn och ungdomar, privata aktörer, föreningar, företag, familjer, intresseorganisationer och hjälporganisationer tillsammans kan vi göra Hässleholm till en skräpfri kommun. 2017 kom Hässleholms kommun på plats 53 av 284 kommuner som deltog i kampanjen, nu ser vi till att tillsammans bli en av de bästa (och renaste) kommunerna i landet.  

Anmäl er redan idag!   

Den 12 februari öppnar anmälan. Anmäl er här. Alla anmälda delatagare får kostnadsfritt Håll Sverige Rent skärpplockarmaterial bestående av sopsäckar/soppåsar. Vecka 15 kommer material till oss på Hässleholm Miljö. Har ni möjlighet att hämta materialet här blir vi glada, hör av er annars så löser vi det.

Hur går det till?

Skräpplockardagarna är för alla; skolor, förskolor, organisationer, föreningar, privatpersoner och företag, ju fler vi är desto bättre. Efter att ni har anmält er och fått ert material bestämmer ni själva vilken dag, eller vilka dagar, ni vill plocka skräp. Vi rekommenderar att ni gör det någon gång i april eller maj då Håll Sverige Rents skräpplockardagar pågår i hela Sverige. Glöm inte skicka in en bild till oss, vi vill gärna lägga upp bilder på ert engagemang på vår hemsida.  

Inspiration

På Håll Sverige rents hemsida finns tips på aktiviteter att göra i samband med skräpplockardagarna, här hittar ni även annan intressant fakta och spännande nyheter. För lärare och förskollärare finns det många sätt att arbeta pedagogiskt med nedskräpning, återvinning och konsumtion. Håll Sverige rents hemsidan hittar ni här

Nu ser vi till att tillsammans bli en av de bästa (och renaste) kommunerna i landet.

 

Är du företag och vill delta i kampanjen?

För företagare som vill vara delaktiga i Vi Håller Hässleholm Rent anordnar vi en tävling.
Läs mer här>

2018 års inbjudan, Vi Håller Hässleholm Rent