Lågstadiet

Material

För lågstadiet rekommenderar vi att arbeta med våra Sopsamlarmonster, materialet utgår från att varje monster samlar på en fraktion.

Vi har tagit fram en pysselbok "Sopsmart" med en tillhörande lärarhandledning att använda i skolan för att på ett lekfullt sätt lära sig om, och få träna på, källsortering. Vi har också tagit fram ett matematiksspel för de olika räknesätten där banen kombinerar matematik med källsortering och återvinning.

Varje elev i klass 2 i kommunen har fått ett exemplar av Sopsmart av oss. Vår önskan är att skolorna i gengäld gör det möjligt för barnen att sortera ut alla fraktioner i klassrummet/på skolan. Vi bistår gärna med material - dekaler och affisch, för att underlätta sorteringen. Vill ni ha hjälp med att komma igång med källsortering har vi möjlighet att göra platsbesök.

Sopsmart och dess lärarhandledning

Matematiksspel

Lär er att sortera med hjälp av matematiksspel! Ladda ner matematiksspel genom att trycka på orden nedan, skriv gärna ut spelplanerna i A3 men resten i A4.

Skola utanför Hässleholms kommun

Jobbar du inte i Hässleholm kommun men vill använda våra Sopsamlarmonster och pysselbok? Kontakta oss ifall du vill ta del utav Sopsmart och dess lärarhandledning digitalt. 

hassleholmmiljo@remove-this.hassleholm.remove-this.se
0451-26 82 00

Utdelning av Sopsmart v. 33-34

Under vecka 33 och vecka 34 delas Sopsmart och dess lärarhandledning ut till alla pedagoger för 2:e klassare i Hässleholms kommun.

Powerpoint som sopspel

Genom att trycka på bilden laddar du ner powerpointen och kan börja spela med barnen. Spegla spelet på en projektor och låt barnen gå fram och trycka på monster och sopor medan ni trycker med muspekaren i bakgrunden. Idé: Johanna Fritzon.

Memory med Sopsamlarmonstren

Lär er att sortera med hjälp av memory! Ladda ner memoryt genom att trycka på bilden, glöm inte att göra utskriften dubbelsidig och i färg.
Spelregler