Studiebesök & Sortera Mera

Vi kommer gärna ut och håller i ett studiebesök eller tar emot studiebesök på Hässleholm Miljö. Vi anpassar besöket efter vilka ni är och vad ni har för mål med besöket.

Nedan kan du se vilka rekommendationer vi har för de olika ålderskategorierna, har ni annat önskemål berätta gärna det för oss när ni bokar studiebesöket.

  • Till förskolor inom Hässleholms kommun har vi tagit fram en temadag Sortera Mera där vi kommer ut till förskolan på förmiddagen och berättar sagan om när sopsamlarmonstren hittade sitt hus.
  • För lågstadiet inom Hässleholms kommun rekommenderar vi att vi kommer ut till klassen för att hålla i en presentation om källsortering.
  • Mellanstadiet inom Hässleholms kommun passar det bra att komma ut till Vankiva för en presentation och en genomgång av vår återvinningscentral.
  • För högstadiet inom Hässleholms kommun rekommenderar vi en rundvandring på fjärrvärmeverket.

Studiebesöken är kostnadsfria.

Sortera Mera - en temadag med Sopsamlamonster

Vill du veta med om Sortera Mera? Tryck på bilden till höger så kan du se vad vår temadag med Sopsamlarmonstren innebär.

Tack alla 20 förskolor/avdelningar som vi fick besöka i år. Vi kommer att släppa vårens tema dagar under mars. Välkomne att boka in just er dag då. 

Bokning

För bokning av studiebesök och Sortera Mera bokar du enklast via vårt formulär.

Du kan också kontakta oss via mail: hassleholmmiljo@remove-this.hassleholm.remove-this.se eller via telefon till kundtjänst 0451-26 82 00 med följande information:

1. Önskemål om dag och tid
2. Antal deltagare samt åldersgrupp
3. Ifall ni vill att vi anpassar den guidade turen efter särskilda behov
4. Kontaktperson

Bokningen gäller först då ni fått bekräftelse från oss.

Tänk på att ett besök på återvinningscentralen och fjärrvärmeverket innebär en promenad utomhus, så ta på kläder efter väder!

Bokningsformulär

Topplista Sopkastning

Här kan ni se de klasser som kastat flest sopor till rätt fraktion!

  1. 185 poäng - Bjärnum skola, klass 8C
  2. 160 poäng - Engelska skola, klass 6-7
  3. 160 poäng - Bjärnum skola, klass 8B